Sport runt om i världen

Sport är något som har funnits under väldigt många år tillbaka i tiden, något som är en del av vardagen för många människor. Oavsett om en sportar själv eller inte så är det något som alla kommer i kontakt med någon gång i någon sorts form. Idrott finns inte bara i Sverige utan mest troligt i alla världens länder. Olika idrotter kan variera länderna emellan, men sport och rörelse finns det i någon form.

Alla länder har inte lika stort utbud som Sverige har, kanske heller ej lika organiserat som det är i landet. Men det finns många länder som har liknande utbud, där det är organiserat och där det finns något för alla. Sedan inspireras länder av varandra också, det som ej funnits här sedan tidigare kan införas med inspiration från annat land.

Sporter i världen

Genom stora mästerskap är det vanligt att komma i kontakt med andra länder och hur sporten ter sig där. I några sporter ligger Sverige i framkant, medan i andra sporter har Sverige mycket att hämta in. Allt detta går att analysera vid mästerskap för att se hur Sverige står sig mot andra länder.

I simning är det något som Sverige har tagit bra placeringar inom i många år tillbaka. Sverige har lyckats tagit fram en eller flera framgångsrika simmare i flera olika grenar dessutom. Även i simhopp har det funnits duktiga hoppare.

Ishockey är en sport som också finns i många länder och som anordnar mästerskap. I USA och Kanada är ishockey nästan som en nationalsport, varpå det är svårt för Sverige att slå dessa länder. Men än dock så har Sverige kommit på bra placeringar inom ishockey under flera mästerskap. Sverige som ändå är ett relativt litet land i jämförelse med de allra största nationerna där många medaljer inhämtas.