Ishockey i världen

Det är vanligt att tro att vintersporter enbart utövas under vintern och att utomhussporter utövas under sommaren. Detta stämmer dock inte då det idag byggs upp mer möjligheter än någonsin för att kunna utöva olika sporter året om. Vintersporter exempelvis så går detta att spela även under sommaren, det är möjligt genom inomhushallar som byggs upp för att kunna erbjuda detta. Hallarna är försatt med kyla för att is och snö skall kunna vara under bra temperatur.

Ishockey

Ishockey är ett bra exempel på en sport som spela året runt. Rinkar utomhus under sommaren är ej möjligt i något land, det går ej att hålla isen i ett åkbart skick. Men det finns många ishallar där isen hålls konstant året runt för att sporten skall kunna spelas. I västvärlden är ishockey den största sporten och därmed också extra viktigt att det skall kunna utövas året runt för att fortsätta plocka fram framgångsrika spelare och lag.

Kanada är ett land som har väldigt framgångsrika ishockeylag och spelare. Kanada vinner många mästerskap efter varandra i ishockey. I detta land är det viktigt att kunna fortsätta att spela, att spela året runt för att möjliggöra för talangfulla spelare att fortsätta utvecklas.