Fotboll i världen

Fotboll är en stor sport inom Sverige. Det är den sport som har allra flest utövare i landet, allt ifrån små barn till vuxna elitspelare. Sverige har även kommit långt som lag i stora mästerskap, och har tagit fram några framgångsrika fotbollsspelare ute i Europa. Då Sverige är ett litet land så är detta en stor bedrift, något som alla svenskar skall vara stolta över.

Fotboll är inte bara en stor sport i Sverige, utan även för resten av Europa och många länder därtill. Det spelas inte bara SM, utan även EM, VM och OS. Det största mästerskapet inom fotboll i världen är VM. Att komma till VM är något som alla satsar på. Det sker uttagningar till detta, gruppspelsmatcher där det gäller att vara en av de bästa för att kunna kvalificera sig till världsmästerskapen.

VM

I VM så spelas det gruppspelsmatcher, vilka som är i vilken grupp lottas fram. Sedan gäller det att vara den främsta i gruppen för att kunna ta sig vidare till åttondelsfinal. Efter åttondelsfinal är det fjärdedelsfinal och slutligen semifinal innan den stora finalen.

Sverige har kommit långt i VM vid några tillfällen, alla dessa tillfällen är minnesvärda för landet och många inbitna fans minns dagarna som igår. Att komma till VM är en stor bedrift och inte något som alla nationer klarar av.

Stora spelare

Olika stora spelare har funnits under olika tid i landet. Under 90-talet var Henrik Larsson en av de största spelarna i svensk fotboll. Han tog sig även ut i Europa med några framgångsrika år.

I dagens Sverige är det Zlatan som toppar listorna. Zlatan har ej gått omärkt förbi någon och har spelat i många olika länder och är känd runt om i världen.