Träna friidrott

Friidrott är en sport som är väldigt stor. Anledning till att det är så stor kan ha att göra med att det finns många olika grenar som ryms under beteckningen friidrott. I och med att det är många olika grenar så är det många utövare att sporten också. Friidrott finns att tillgå i alla större städer och även i flertalet små. Friidrottsanläggningar går att se på idrottsplatser runt om i hela Sverige. Det är en sport som inte kräver så mycket olika utrusning från varje enskild individ, utan den utrustning som ofta behövs används av alla utövare och är större sådan som finns redan tillgängligt på idrottsplatserna.

Friidrottsanläggning

Inom friidrott finns som nämnt många olika grenar. Ett exempel på en gren är höjdhopp. Till höjdhopp behövs en tjock madrass och en ribba. Med en titt på en friidrottsanläggning så är det vanligt att se denna utrustning, på vintern så täcks den stora madrassen över.

Stavhopp behöver lika utrustning som höjdhoppen, skillnaden är ribban som läggs mycket högre än höjdhoppet. Annars är det en madrass som är nödvändig utrustning och en stav för hopparna att ha till hjälp.

Till längdhopp är enbart en sandgrop nödvändig. På idrottsplatserna så är sandgropen vanlig att se på insidan av löparbanorna. Många anläggningar har två gropar på vardera långsida. Sandgropen kan antingen användas till längdhopp med även till tresteg som också enbart kräver en sandgrop.

Till friidrott och dess anläggning är även löparbanor grundläggande. Dessa går att se både i rött och blått, om än den röda färgen är den vanligaste av dem. Banan är gjord av gummi, detta för bra grepp av löparskorna som kan bestå av små piggar i dem för att snabbt kunna ta sig fram.