Internationella mästerskap

Sport och idrott är något positivt, det är något som bygger gemenskap och samhörighet. En lagsport är något som är bra, det leder till samarbete och att hjälpa varandra framåt. I individuella sporter höjer individerna varandra i klubben. Sport skapar engagemang och ett bidrag till klubben.

Stora tävlingar

Många människor reser land och rike runt för att kunna se sona favoritlag spela, även till andra länder för att följa olika mästerskap. Många människor från olika nationer samlas, både idrottsutövarna själva med även publiken. Ofta leder mästerskapen till en folkfest, det är stort engagemang och glädje. Alla hoppas att deras lag och länder vinner, det kan leda till en viss besvikelse, men glädjen och engagemanget övertar.

Vid internationella tävlingar går det snabbt att finna likheter länder emellan, det blir en internationell gemenskap där det till viss del visar att alla länder liknar varandra och har något gemensamt. Det blir en teamkänsla, även om det är motspelare som möts.

Internationella tävlingar är något stort för idrottsutövarna själva, att komma till ett stort mästerskap för att försöka ta medalj. Att komma så långt som till ett stort mästerskap är en vinst i själv, att få vara en av de främsta i världen.