Fotboll för barn

Fotboll kan vara den sport som ligger närmast tillhands för barn. Det är en utbredd sport och den största i Sverige. För barn finns fotboll i alla Sveriges städer, både små och stora klubbar. Vanligen så startas ett lokalt lag och då med föräldrar som tränare. När barnen sedan blir äldre så är det mer vanligt att utbildade fotbollstränare övertar lagen, även ungdomsspelare som leder yngre lag.

Fotbollens rörelse

Fotboll är en relativt enkel sport. Det krävs inte mycket utrustning, mer än mål och en fotboll. Idrottsplatser runt om i Sverige har fotbollsplaner, det är lätt att tillgå då det är så många i Sverige som spelar.

Att spela fotboll är bra för hela kroppen. Det är mycket rörelse hela tiden och det tränas på precision och kroppskontroll. Med en bra motorik är det också lätt att ta sig fram. Bollkontroll behövs, mer eller mindre, men det går att spela på alla nivåer. Att nivåindela lag för barn kan det finnas olika åsikter om, det som dock är bra med detta är att alla spelar med likasinnade, det om något är väldigt bra för utvecklingen att spela under samma förutsättning.