Fri lek

Sport och idrott för barn är viktigt. Det är viktigt att introducera detta till barn i ung ålder, att göra det som en naturlig del av livet att röra på sig och att hålla kroppen igång. Människan blir alltmer stillasittande och därför är det extra viktigt att lära barn att det är viktigt att röra på sig varje dag.

Att sporta behöver inte innebära att bli bäst på något eller att det skall leda till tävlingar inom de olika sporterna. Sport kan vara att bara hålla igång för att det är kul och bra, det behöver ej leda till något mer därefter. Många sporter och idrotter så är tävlandet på ett sätt inkluderat i det, att det leder dit automatiskt till matcher och dylikt. Men för barn skall syftet vara att ha roligt och att lära sig att det är nödvändigt att ta hand om sin kropp.

All rörelse

All rörelse är egentligen bra för allas kroppar, framför allt för barn som ännu växer. Det finns mycket fri lek att ägna sig åt, även en sport som kallas för parkour. Det är ett fritt moment där det handlar om kroppskontroll framför allt. All rörelse är bra för alla delar i kroppen. Det är bra för organen att få arbeta, på så sätt kommer de också att orka längre.

Gymnastik är en annan sport där det handlar mycket om att röra kroppen, där behöver det ej vara så uppstyrt utan det är mycket fritt som också tilltalar barn. Ju mindre styrt det är desto mer trivs barnen rent generellt.