Simning

Det finns väldigt många olika sporter idag, några mer kända än andra. En vanlig sport att ägna sig åt är simning. Det är något som går att ägna sig åt i olika nivåer, allt från motionssim till simning på elitnivå. Att simma säger många är en frihetskänsla. Det är skönt för kroppen, ingen belastning på den och tyngdlösheten kan kännas. Att simma ger heller inte samma trötthet som det kan göra när kroppen anstränger sig på land, pulsen går upp men känslan i kroppen är inte den samma när den har gett sitt allt.

Simhallar

Det finns många simhallar runt om i landet, både privata men även kommunala där alla är välkomna att bada. Det är inte helt ovanligt att det även finns ett gym i anslutning till simhallen för att kunna kombinera de olika träningssätten.

En inträdesavgift är det på alla simhallar, denna brukar dock ej vara så hög i jämförelse vad det kostar att besöka ett gym. För barn kostar badbesöket en lägre summa. Öppettiderna är generellt generösa, flera simhallar har öppet varje dag. Tiderna de har öppet kan sedan variera från simhall till simhall, dels beroende på hur stor simhallen är och dels beroende på utbudet. Många erbjuder inte bara fritt bad, utan även vattengymnastik och andra aktiviteter kopplat till vatten.

Simskola är något som många simhallar har möjlighet att erbjuda. Simskola är väldigt bra att gå för den som inte kan simma, oavsett ålder. Att vara van vid vatten och att kunna ta sig fram är väldigt viktigt. I Sverige skall alla elever i årskurs sex kunna simma en viss sträcka obehindrat. Om kravet ej uppfylls så behöver extra simlektioner sättas in. Detta är väldigt bra och en trygghet för att alla barn skall lära sig simma. För de som är äldre och ej kan simma så finns det simskola att gå även för ungdomar och vuxen.

Tävlingssimning

Att tävla i simning är det några som ägnar sig åt. Olika klubbar kan vara behjälpliga med detta för att nå till den nivån. Simning och dess tävlingar anordnas i många städer och det är blandade åldrar på de som tävlar. Det finns allt från yngre barn till vuxna. Elitsimmare kan delta i tävlingar utbredda över hela världen, detta i olika stora mästerskap som finns inom simning.