Tävla i löpning

Att springa, eller löpa, är något som blir alltmer vanligt. Det är lätt att utföra och det kräver ingen dyr utrustning. Detta kan vara anledningen att många väljer just denna träningsform. Att springa kräver heller ej någon kunskap, det går att träna efter egen förmåga. Det är många som springer för att bli snabbare och uthålligare medan andra kan springa för att hålla kroppen i form och för att röra på sig. Det är väldigt individuellt vilket gör att denna form av rörelse är bra för alla. Löpning behöver heller ej gå fort, det kan räcka med att gå i en snabbare takt också för att pulsen skall gå upp. Som sagt så tränar alla efter egen förmåga.

Tävla springandes

Idag finns det många olika lopp som anordnas för löpare. Dessa sker utomhus under vår, sommar och höst med uppehåll under vintern. Att delta i loppen kan göras under olika förutsättningar för alla, några springer för att tävla medan andra springer för att det är roligt. Det finns lopp också som anordnas under olika förutsättning, några för att öka möjligheten för att få bra tider och andra för att det skall vara roligt med olika hinder och evenemang längs spåret.

Lopp anordnas runt om i hela Sverige, det finns sidor att se vilka lopp som anordnas var. Loppens längd finns i många olika kategorier, allt från kortare lopp till milslånga sådana. Det finns även lopp som pågår under flera dygn, något som extremsportare ägnar sig åt. Oavsett vilken nivå en befinner sig på så finns det något för alla och det är aldrig långt att åka till varje lopp då de anordnas under många olika spridda städer.

Att tävla i ett lopp är en bra motivation för att träna sig dit. Många anmäler sig till olika lopp just för att ha något att träna till, det skapas ett mål. Målet kan se olika ut för alla, det kan vara att antingen få en viss tid eller för att klara banan runt. Det går ofta att anmäla sig till de olika loppen lång tid i förväg, några av de mest populära loppen kan ta slut fort och då kan istället en reservplats erhållas. Det största loppet är Stockholm Marathon som går av stapeln innan sommaren varje år. Detta lopp är över fyra mil långt och går genom Stockholm. Detta lopp är ett bra exempel på en folkfest, många samlas, både löpare och publik. Det är tusentals människor som springer och minst lika många som står och hejar på längs hela banan. Deltagare som är med kommer även från runt om i hela världen, så det är ej enbart springare från Sverige, detta gör det extra roligt att det lockar långväga deltagare och publik.